Reintoarcerea pietrei blestemate

clava_claim.jpg (7597 bytes)
Clava Cairns sau locul faptei. De aici a fost furata piatra aducatoare de nenorociri

   Conducerea unei agentii scotiene de turism a fost foarte surprinsa atunci cind a primit tocmai din Belgia un colet in greutate de aproape 1 kg, continind... o piatra! Explicatia au descoperit-o intr-o scrisoare anomina introdusa in colet. Prin aceasta, un turist belgian solicita de urgenta ca piatra sa fie dusa la locul ei de drept, adica la Clava Cairns - un sit arheologic din apropiere. Sub adapostul anonimatului, belgianul amator de suveniruri recunostea ca furase piatra cu citeva luni in urma, cind venise in Scotia intr-o excurise cu familia. A tinut sa o returneze cu orice pret deoarece avea convingerea ca era blestemata. De cind o furase, asupra familiei sale se abatusera mai multe nenorociri: fiica sa si-a rupt piciorul, sotia lui se imbolnavise fara ca medicii sa ii poata stabili un diagnostic, iar el si-a pierdut slujba, pentru ca ulterior sa isi rupa o mina. "Stiu foarte bine, scria turistul, ca va vine sa rideti, dar va rog mult de tot sa duceti aceasta piatra la locul ei, la Clava Crains", o necropola datind din Neolitic.
   Vastul cimitir preistoric include o serie de pietre asezate in trei cercuri, in mijlocul carora se gasesc numeroase camere mortuare. Localnici, desi beneficiaza de pe urma acestui ansamblu arheologic, datorita turistii pe care ii atrage, sint foarte superstitiosi si evita sa vorbeasca prea mult despre acest loc.
   Sigur, daca e sa fim suspiciosi, am putea banui ca intreaga poveste nu e decit o inspirata gaselnita publicitara, menita sa atraga turisti. Dar, in egala masura, ne putem aduce aminte de blestemul piramidelor sau de legendarul ghinion despre care se spune ca îi urmareste pe profanatorii de morminte.

(SURSA: ABOUT.COM).

STIRI pe aceeasi tema - none
ARTICOLE pe aceeasi tema - none
CARTI pe aceeasi tema - none

Inapoi la STIRI
Inapoi la stiri

linie.gif (484 bytes)
© Florin IORGA - 2000

HOME