Titlu: Men In Black - Politia extraterestra
Autor: Emil Strainu
Editura: Z 2000
Colectia: Dosare misterioase
Pret: 9.900 lei

   Interesant experimentul pe care il face editura Z 2000 cu colectia "Dosarele misterioase". Carti mici, in jur de o suta de pagini, ieftine si cu o tematica bine definita: misterele.
   In doilea volum al colectiei, "Men In Black - Politia extraterestra", se mizeaza pe un autor romān, deja cunoscut celor pasionati de fenomenul OZN, Emil Strainu. Una dintre cartile sale "OZN in arhivele militare secrete" (co-autor) am prezentat-o  deja (click aici). Acum el revine cu o culegere de texte ce abordeaza varii subiecte. Pe de o parte avem treceri in revista ale unor teorii "neconvetionale" cu privire la Pamint si Luna, iar pe de alta parte gasim date despre "Experimentul Philadelphia" si catastrofa din 1908 de la Tunguska. Nu lipseste nici fenomenul OZN, prezentat in contextul proiectelor de cercetare desfasurate de Marina Militara a Statelor Unite, dar si legat de programele cu buget negru sau de ceea ce se crede a fi sateliti extraterestri. In fine, unul dintre capitole, cel dedicat celebrilor oameni in negru, da titlul intregului volum.
   Ingobind subiecte variate, uneori pur si simplu ciudate, nu neaparat misterioase, cartea se preteaza excelent la o lectura rapida si isi justifica pretul, inferior unei reviste cu pretentii. Cunoscatorii vor fi poate dezamagiti ca unele teme incitante nu sint tratate mai pe larg, dar se vor consola cu lucruri noi. Lectura placuta!

Inapoi la CARTI
Inapoi la carti

linie.gif (484 bytes)
© Florin IORGA - 2000

HOME