OZN-urile sint privite cu alti ochi

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Realizata in octombrie 1981, in apropiere de Vancouver, Canada, aceasta fotografie a fost analizata cu cele mai moderne tehnici. Verdictul a fost "autentica".

Drumul spre credibilitate
   Publicul de azi are la dispozitie date mult mai precise despre fenomenul numit "OZN" decit publicul de acum citeva decenii. Daca inca se mai zimbeste la auzul acestor trei initiale, explicatia consta intr-o anumita inertie a opiniei publice. Farfuriile zburatoare au fost puse cindva in sertarul cu lucuri pentru care nu se poate baga mina in foc.
  
Se stie, o asemenea eticheta este greu de dat jos, chiar si in conditiile in care te-ai pricopsit cu ea pe nedrept. Mecanismul este similar cu cel al dezimintirilor in presa. Sociologii au spus-o de multa vreme: opinia publica retine mai usor prima afirmatie decit dezmintirea ulterioara. Atitudinea ironica a unor comentatori - avizati sau nu, bine intentionati sau dimpotriva - nu a facut decit sa consolideze opinia initiala. In zadar au incercat dupa aceea voci dintre cele mai prestigioase sa indemne la moderatie. Degeaba s-au scris nenumarate carti excelente, din care reiesea clar ca fenomenologia OZN este cit se poate de reala si, in consecinta, trebuie abordata cu toata rigurozitatea.
  
Iata, a fost nevoie sa treaca mai bine de o jumatate de secol de la observatia lui Kenneth Arnold pentru ca rapoartele OZN sa fie tratate cu toata seriozitatea, atit de catre presa cit si de citiva dintre oamenii de stiinta.

Pe cind marele contact?
   Cind ma intreba cineva de ce nu se decid extraterestri din OZN-urile cu care ne supravegheaza sa stabileasca odata un contact oficial cu pamintenii, am un raspuns care dezamageste pe multi. Le spun ca, daca exista cu adevarat, atunci extraterestri stiu foarte bine ca nu sintem pregatiti. Si chiar nu sintem.
  
Faptul ca in presa s-a produs o mutatie majora in modul de relatare despre OZN-uri este imbucurator si inseamna ca sintem mai aproape de un contact oficial decit eram acum 50 de ani. De bun augur este si curajul cercetatorilor de a se apleca fara rezerve asupra fenomenului. Aceasta mutatie nu reflecta decit o schimbare a perceptiei despre un fenomen cindva contestat. Dar, luata cantitativ, omenirea nu a asimilat inca pe deplin posibilitatea de a face cunostinta cu alte forme de viata. Cultura planetara este in formare si, in ansamblul ei, civilizatia actuala nu integrat indeajuns de profund concepte precum "OZN" sau "extraterestru".
  
Ne aflam pe drumul cel bun, insa mai avem de mers. Ah, cit ne-ar mai ramine de asteptat? Asta ramine de vazut. Fara sa indaznesc un pariu, as spune ca este vorba despre un interval masurabil cu deceniile.

Florin IORGA

   Raminem datori cititorilor nostri cu o analiza a perceptiei fenomenului OZN si in presa romana.

   Urmariti site-ul "MISTERIUM", o vom face si pe aceasta

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Inapoi la ARTICOLE
Inapoi la carti

linie.gif (484 bytes)
Florin IORGA - 2000

HOME